wortelvergiftiging

Ik ben gisteren beschuldigd van het plegen van wortelvergiftiging. Dit alles vanwege het feit dat ik (te veel) wortels verwerk in de gerechten die hier op tafel komen. Wortels geven volgens mij wel een lekkere zoete geur en smaak aan het eten, maar daar zijn de meningen erg over verdeeld. Er wordt ook net gedaan alsof ik elke dag wortel op het programma heb staan. Wortel wordt verwerkt in de macaroni; de spaghetti; de lasagne; bruine bonenschotel en soms in de bami. Wat betreft dat laatste heeft het te maken of ik zelf de groente snij of dat ik een kant en klaar pakketje kan scoren met flink veel taugé. Er komen hier nooit alleen maar wortels op tafel. Altijd in vermomde toestand. Maar ze kunnen Jaap en Teun gestolen worden.

Gisteren heb ik alle restjes verse groente voor stoofpotjes opgemaakt. Ik had nog wat gave wortels; 1 prei; 1 oude groene paprika en een doosje champignons. Dit alles gehusseld met gehakt en een lasagne-saus werd uiteindelijk een heel erg lekkere lasagne met een bechamel-laagje ertussen. Heerlijk!